Maia Sandu: Majoritatea dodonistă din CEC a mers împotriva poporului. Nu a mărit numărul secțiilor de votare peste hotare.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a somat Comisia Electorală Centrală să își revadă imediat decizia prin care a fost stabilit un număr prea mic a secțiilor de votare în raport cu numărul persoanelor înregistrate în prealabil.
Președinta a acuza CEC prin aceste decizii că ar apăra pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor.

Decizia de astăzi a Comisiei Electorale Centrale de a se opune deschiderii a suficiente secții de vot în diasporă este o batjocură față de sutele de mii de cetățeni care vor să voteze și o încălcare sfidătoare a legii. Majoritatea dodonistă din CEC a mers iarăși împotriva poporului și a încălcat criteriile legale ce stau la baza stabilirii numărului de secții de votare în afara țării. Cozile din alegerile prezidențiale, insuficiența buletinelor de vot, numărul mare de înregistrări prealabile au arătat clar necesitatea creșterii numărului secțiilor de vot peste hotare. Somez CEC să-și revadă imediat decizia – să respecte legea și să asigure dreptul la vot.Încercarea de a bloca votul oamenilor și de a salva pielea hoților Dodon-Plahotniuc-Șor nu va trece!

Pune un Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*