Maia Sandu! Moldovenii care au locuit trei ani peste hotare, vor fi scutiți de taxe la un automobil, mobilă, obiecte de uz casnic

Echipa președintei Maia Sandu, a elaborat un proiect de lege prin care cetățenii Republicii Moldova care au locuit mai multe de 3 ani peste hotare vor fi scutiți de taxele vamale a următoarelor bunuri materiale: bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie.

Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei.

Am pregătit un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în Moldova de către concetățenii noștri din diasporă, care au hotărât să se stabilească cu traiul acasă. Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

Pune un Like / Distribuie Știrea

Citește și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*