Maia Sandu: Nimeni nu ne va da bani pentru dezvoltare, dacă vede că banii sunt furați, iar hoții dau lecții de moralitate din libertate

Azi am fost în raionul Ungheni. Am vorbit cu primari și consilieri, cu învățători, medici și antreprenori. Am discutat despre efectele pandemiei pentru raion și despre mersul campaniei de vaccinare. Pedagogii mi-au împărtășit problemele învățământului online și am discutat cum putem asigura un număr suficient de profesori în școli. Am vorbit despre proiectele de dezvoltare și infrastructură realizate în localitățile din raion. Bugetul pentru aceste intervenții trebuie suplimentat din fonduri externe – ceea ce e posibil datorită sprijinului de care se bucură țara noastră în prezent – dar proiectele trebuie alocate și realizate corect, fără preferințe politice.

Discuția cu rezidenții Zonei economice libere Ungheni s-a axat pe necesitatea extinderii piețelor de desfacere, opririi controalelor ilegale și eliminării monopolurilor din economie. Am menționat totodată că voi atrage atenție, în mandatul meu, unor proiecte de infrastructură cu impact economic major. Un asemenea exemplu ar fi construcția podului peste Prut de la Ungheni, ce va oferi antreprenorilor din țară acces la noi piețe de desfacere și la dezvoltarea unor noi parteneriate de afaceri.

Pentru a obține finanțare pentru asemenea proiecte de anvergură de la partenerii noștri, Republica Moldova trebuie să respecte unele condiții, în primul rând, o justiție corectă și eliminarea corupției din sistemul public. Nimeni nu ne va da bani pentru dezvoltare, dacă vede că banii sunt furați, iar hoții dau lecții de moralitate din libertate. Oamenii doresc o țară respectată, o țară cu care să se mândrească și în care munca să le aducă prosperitate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*