Maia Sandu: Noi cu toții l-am văzut pe Igor Dodon mobilizat să plece într-un anumit moment, după care l-am văzut mai relaxat.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu a declarat că Guvernarea nu a promis Rusiei că nu se va atinge de Igor Dodon în contextul negocierilor prețului la gaz. Șeful PSRM era gata de plecare din Moldova pentru a nu fi arestat în dosarele ”Bahamas și Kioliok” (sacoșă). Sandu nu dă indicați cui să i se facă dosare penale pentru că nu comite ilegalități, declarațiile au fost făcute la Jurnal TV.


”Rusia nu a cerut (ca guvernarea să nu se atingă de Dodon n.r.) și guvernarea nu a promis nimic în acest sens. Nu știu care e motivul relaxării, pentru că noi cu toții l-am văzut pe Igor Dodon mobilizat să plece într-un anumit moment, după care l-am văzut mai relaxat.

Nu știu care e motivul relaxării dar din ceea ce cunosc eu, dar eu cunosc ce se întâmplă, nu văd cine ar fi putut face asemenea promisiuni. Nici nu a fost solicitat asemenea lucru din partea Federației Ruse și, bineînțels că nu a fost făcută nicio promisiune în acest sens”.

”Nu fac eu lista persoanelor pentru care trebuie să înceapă investigațiile că asta nu este legal și nu aș face niciodată. În Procuratură se întâmplă anumite lucruri, se întâmplă anchete în raport cu unele persoane, unele care au fost în funcții mai înalte, alții care au fost în funcții mai mici. Asta este.

Mă întrebați pe mine de ce nu este investigat Igor Dodon, dacă trebuie să fie? Eu nu știu de ce nu este investigat, eu nu dau lista „Investigați” pentru că este ilegal și nu aș face asta niciodată”.

”Noi, pe de o parte trebuie să facem această reformă, să ne asigurăm că în sistem rămân procurori integri, pe de altă parte să consolidăm independența și capacitatea, ceea ce am discutat astăzi cu reprezentații Statelor Unite, după această curățenie noi vom avea nevoie de instruiri foarte serioase în procurorii noștri, pentru că ei au foarte mult de lucru.

”Acolo s-au adunat grămezi de dosare care n-au fost investigate în timp și unele dintre ele sunt foarte complicate, unde chiar trebuie să avem oameni foarte bine pregătiți”.

Pune like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*