Maia Sandu: O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare adresat tuturor copiilor, le urează o copilărie fericită alături de părinți, șanse egale la școală și în societate. Tot astăzi a fost publicat Programul Național de Protecție a Copilului 2022-2026, care prevede reducerea sărăciei, toleranței zero a violenței, atenuarea efectelor migrației părinților asupra copiilor, protejarea de conținutul dăunător în mediul online, dezvoltarea personală, integra în societate a tuturor copiilor

”O copilărie fericită este copilăria trăită în siguranță, alături de familia ta. Fără sărăcie, violență și frică. Înseamnă mama și tata care știu să te asculte când ai un necaz și știu să te încurajeze, când obstacolul pare de netrecut. Copilăria fericită este atunci când ai timp și de școală, și de joacă, iar dreptul la educație îți este garantat și asigurat. Așa – cu bunătate, căldură și șanse egale de dezvoltare – cresc, învață și se formează oamenii onești, cu suflet bun, oamenii fericiți. Și acești oameni, la rândul lor, vor avea copii fericiți.” A scris Maia Sandu.

Felicitări tuturor copiilor de Ziua internațională a ocrotirii copilului! Vă doresc să aveți parte de o copilărie fericită!

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*