Maia Sandu: Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfârșitul lui

Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită surpriză ultimei femei veterane Evghenia Pancișchina, care a fost soră medicală în cel de-Al Doilea Război Mondial și a ajuns până la Leningrad unde a îngrijit ostașii răniți. Șefa statului a precizat că pe 9 mai vom comemora victimele care au căzut în luptele grele de pe front și au adus pacea în lume.

Maia Sandu: Am vizitat-o astăzi, înainte de 9 mai, pe veterana Evghenia Pancișchina pentru a-i mulțumi pentru viețile salvate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Doamna Evghenia s-a născut la Chișinău, a absolvit Liceul de fete „Regina Maria”, iar după Școala medicală, a plecat pe front, unde a tratat ostașii răniți într-un spital de lângă Leningrad. După război, a lucrat ca soră medicală la Maternitatea nr. 2 din Chișinău și la Centrul Mamei și Copilului. O cunosc și o respectă sute de familii din Moldova. Are doi copii, nepoți și strănepoți.

Pe 9 mai, vom comemora victimele celui de-Al Doilea Război Mondial, vom marca sacrificiul și dăruirea veteranilor care au apropiat sfârșitul lui. Pentru ei, onorând munca și curajul celor ca doamna Evghenia, ultima supraviețuitoare din Moldova a asediului Leningradului, avem obligația să păstrăm pacea.

În septembrie 2022, Evghenia Grigorievna Pancișchina va împlini 100 de ani. Îi doresc sănătate și putere, pentru a se bucura alături de cei dragi de soare și un cer senin și pașnic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*