Maia Sandu: Pe subiectul cantității de apă nu există acum un pericol. Hidrocentrala construită pe Nistru în Ucraina are o problemă cu biodiversitatea în nemijlocita apropiere de acesta

Maia Sandu: Am discutat foarte serios acest subiect și în Ucraina, dar și la Bruxeles, inclusiv cu cu conducerea Uniunii Europene pe subiectul Nistrului și a lucrurilor care se întâmplă în jurul Hidrocentralei .

Pe subiectul cantității de apă nu există acum un pericol așa cum a arătat și evaluarea făcute de către experții angajați de PNUD, există o problemă cu biodiversitatea în nemijlocita apropiere de aceste hidrocentrală.

Aici noi vrem să intervenim cu standarde ale Uniunii Europene, standarde ecologice așa în cât să nu existe această problemă ar discuții au loc și acestea se întâmplă cu participarea UE.

Uniunea Europeană are cele mai serioase standarde de mediu. E un subiect pe agendă, nicio discuție nu se trece fără a aborda și acest subiect avem și sprijinul Uniunii Europene în aceste dialog.

Deja intervenim și discutăm de fiecare dată ca să putem ajunge la o decizie finală pe acest subiect.

Există o comisie la nivel bilateral care care urma să se întâlnească. Mă bucur că Uniunea Europeană va fi parte parte acestui dialog pentru că ne va ajuta pe noi în identificarea unei soluții.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*