Maia Sandu s-a expus în privința numirii Procurorului General: „E bine să lărgim cercul potenților candidați pentru aceste funcții”

Sursa: IPN DAN GUTU

Vorbind la tema unor posibililor numiri în funcții cheie în sistemul procuraturii din Rep. Moldova a unor persoane din afara țării, președinta Maia Sandu a declarat că „e bine să lărgim cercul potenților candidați pentru aceste funcții”, transmite Radio Chișinău.

„Eu cred că este bine să se lărgească acest cerc și să aplice la aceste funcții oamenii și din afara sistemului. Din câte știu există o asemenea intenție în Parlament și o să vedem cum o promovează”, a declarata Maia Sandu într-un interviu acordat „Ziarului de gardă”.

Dânsa a precizat că atunci când afirmă „din afara sistemului” se referă și la noțiunea „din afara țării.”

Amintim că Parlamentul de la Chișinău a votat, la 24 decembrie, în prima lectură, un proiect de lege pentru modificarea Legea cu privire la Procuratură. Acestea prevăd, între altele, că la funcția de procuror general sau de șef al procuraturilor specializate vor putea candida persoane care au o experiență profesională de zece ani în domeniul dreptului, acumulată atât în țară, cât și peste hotare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*