Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu reprezentanții mai multor grupuri politice din Parlamentul European: Grupul Partidului Popular European, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Grupul Verzilor / Alianța Liberă Europeană și Grupul Renew Europe.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit azi cu reprezentanții mai multor grupuri politice din Parlamentul European: Grupul Partidului Popular European, Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană și Grupul Renew Europe.

În cadrul întrevederilor, oficialii au făcut un schimb de opinii despre situația de securitate din regiune în contextul războiului purtat de Federația Rusă în Ucraina și au discutat agenda de reformare a țării noastre. De asemenea, șefa statului le-a prezentat europarlamentarilor viziunea echipei de guvernare privind parcursul european al Republicii Moldova. „Le-am mulțumit deputaților europeni pentru rezoluția Parlamentului European din 5 mai 2022, care a recomandat acordarea, pentru țara noastră, a statutului de țară candidată la aderare. Cu susținerea statelor membre ale UE, Republica Moldova va avansa mai rapid pe calea reformelor și poate deveni astfel un pol de stabilitate în regiune”, a spus Președinta Maia Sandu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*