×

Maia Sandu, s-a situat pe locul șase în topul liderilor străini. 50,4 % de ucraineni au încredere în președintele Moldovei

Maia Sandu, s-a situat pe locul șase în topul liderilor străini. 50,4 % de ucraineni au încredere în președintele Moldovei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ocupă locul șase într-un top al încrederii cetățenilor ucraineni față de liderii străini, potrivit unui sondaj realizat în 2022.

Conform sondajului, realizat de Institutul de Sociologie al Academiei de Științe din Ucraina, Maia Sandu are o rată de încredere de 50,4%, astfel clasându-se în lista primilor șase lideri în care ucraineniii au încredere. Președintele Poloniei, Andrzej Duda (86,8%), președintele Statelor Unite, Joseph Biden (79,4%), președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (73%), ministrul de finanțe al Regatului Unit, Rishi Sunak (64,2%) și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola (51,3%).

Rezultatul sondajului este o dovadă a sprijinului puternic pe care îl acordă ucrainenii Republicii Moldova și liderilor săi. Maia Sandu a fost una dintre primele șefe de stat care au condamnat invazia rusă a Ucrainei și a oferit sprijin umanitar și militar țării vecine.

Oportunismul lui Macron i-a jucat festa

Sondajul arată, de asemenea, că liderii europeni nu au reușit să câștige încrederea ucrainenilor în aceeași măsură în care au făcut-o liderii SUA și ai Poloniei.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, care a fost criticat pentru că a încercat să găsească o soluție diplomatică la conflictul din Ucraina, se află pe locul 10 în topul încrederii, cu o rată de 43,9%.

„Oportunismul lui Macron i-a jucat festa”, a declarat un analist politic ucrainean. „Ucranienii apreciază țara care le-a oferit sprijin militar și umanitar imediat, nu țara care a încercat să negocieze cu agresorul.”

Șovinul KGB-ist din Belarus, Alexandr Lukașenko are doar 3%.

Invadatorul și criminalul rus, Vladimir Putin este pe ultimul loc cu doar 0,6%.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul