Maia Sandu: Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic

Președinta Republicii Moldova s-a întâlnit cu ambii mitropoliți ai bisericii ortodoxe care activează pe teritoriul Basarabiei. Șefa statului a discutat cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove și Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, conducătorii statului au discutat despre unificarea societății, respectul între popoare indiferent de etnie.

Maia Sandu: În Joia Paștelui ortodox i-am salutat, la Președinție, pe Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și pe Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Am discutat cu cei doi ierarhi despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și țara noastră. I-am îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-am mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină.

Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic. La finalul celor două întrevederi, i-am felicitat pe Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști, le-am urat sănătate, liniște și pace.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*