Maia Sandu: Suntem hotărâți să facem din împădurire o prioritate a tuturor. Noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată.

Președinta Maia Sandu îndeamnă toți cetățenii să participe la împădurirea țării, să fie plantați circa 30% din teritoriu pentru a avea un minim necesar, la moment avem doar 11% de teren împădurit.

Maia Sandu: În fiecare an, pe 21 martie, planeta marchează Ziua Internațională a Pădurilor. O țară verde ne dorim și noi – pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși. Azi, cu doar 11% de păduri dintr-un necesar de 25-30%, suntem departe de scopul propus. Dar suntem hotărâți să facem din împădurire o prioritate a tuturor.

Primii pași i-am făcut deja. Anul trecut, am creat Grupul de lucru pentru pregătirea Programului Național de Împădurire, care urmează să fie lansat până la sfârșitul anului curent. Campania națională pentru înverzirea plaiului a mobilizat, în toamnă, mii de oameni de toate vârstele. Haideți să continuăm acest efort. În fiecare localitate există terenuri degradate, fâșii destinate protecției solurilor sau a apelor, pe care pot fi sădiți arbori și arbuști. Vă chem pe toți să dați o mână de ajutor și să deveniți promotori ai împăduririi. Știu că timpurile nu sunt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*