Maia Sandu: Transnistria reprezintă o vulnerabilitate de securitate pentru că avem acolo trupe rusești care staționează ilegal și instituțiile noastre monitorizează situația.

Președinta Maia Sandu a participat la o emisiune de la postul public de televiziuni, întrebată de moderator ce informație are în contextul actual geopolitic despre ce se întâmplă la Tiraspol, alertele false cu bombe de pe malul stâng al Nistrului, mișcările care deranjează, șefa statului a precizat că situația este monitorizată de către instituțiile de stat, regimul de la Tiraspol și trupele ilegale ruse sunt o vulnerabilitate pentru securitatea Republicii Moldova, până la moment nu au fost acțiuni de implicare în agresiuni militare.

Evident că deranjează și am spus de fiecare dată, Transnistria reprezintă o vulnerabilitate de securitate pentru că avem acolo trupe rusești care staționează ilegal și instituțiile noastre monitorizează situația. Suntem la curent într-o mare măsură cu ceea ce se întâmplă acolo, nu am văzut până acum mișcări care ar proba sau demonstra o implicare a celor de acolo în acțiuni militare dar acest risc nu poate fi exclus în totalitate. Apelul nostru către regimul de la Tiraspol este să nu întreprindă nimic care are pune în pericol securitatea țării și a oamenilor, indiferent dacă vorbim despre oamenii de pe malul stâng sau cei de pe malul drept. A declarat Maia Sandu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*