Maia Sandu: Vrem să oferim tinerilor lucrători medicali cât mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională în țara noastră

Președinta Maia Sandu a felicitat absolvenții promoției 2022 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care au depus jurământul medicului și farmacistului. Șefa Statului le-a mulțumit pentru domeniul ales, medicina fiind o ramură vitală a omenirii care salvează vieți omenești, pentru lupta anti Covid-19.

I-am salutat azi pe absolvenții promoției 2022 a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care au depus jurământul medicului și farmacistului. I-am felicitat cu ocazia finalizării studiilor și le-am urat succes în activitatea de viitor – o muncă solicitantă, dar și nobilă, o muncă ce le va da sentimentul de împlinire morală și profesională. Pentru că nu e nimic mai de preț în viața unui medic, decât recunoștința din ochii pacienților.

I-am îndemnat ca jurământul pe care l-au depus să constituie o promisiune pe care și-o fac sie înșiși, ca un angajament de principiu pe care îl vor respecta pe tot parcursul vieții. I-am încurajat să continue să învețe, căci medicina și farmacologia evoluează rapid, după necesitățile în schimbare ale omenirii, și doar învățând vor putea ține pasul cu aceste schimbări. Și doar un lucru rămâne neschimbat – în centrul profesiei pe care o vor practica rămâne Omul și viața lui, sănătatea și bunăstarea societății.

Le-am mulțumit absolvenților pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid, în ultimii doi ani, și mi-am exprimat speranța că vor alege să lucreze acasă, în Moldova. Chiar dacă sistemul de sănătate din țara noastră se confruntă cu multe dificultăți, el este construit pe un fundament puternic, iar noi vom face totul pentru a-l întări. Vrem să oferim tinerilor lucrători medicali cât mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională în țara noastră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*