Majestatea Sa Margareta și Principele Radu se află într-o vizită la Chișinău. Aceștia s-au întâlnit cu președinta Maia Sandu

Țara noastră a fost vizitată astăzi de către Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală, Principele Radu. Cei doi s-au întâlnit cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și au discutat despre relațiile moldo-române și sprijinul pe care îl oferă România țării noastre în aceste vremuri grele.

Maia Sandu: ,,M-am bucurat să o revăd astăzi pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, care împreună cu Alteța Sa Regală, Principele Radu, efectuează o vizită la Chișinău. Am vorbit cu Majestatea Sa despre relațiile moldo-române, despre situația complicată prin care trece Republica Moldova și întreaga regiune. Am mulțumit pentru sprijinul generos pe care ni-l oferă și de această dată România pentru a ne ajuta să rezistăm în fața crizelor.

Mi-am exprimat recunoștința și pentru implicarea Casei Regale a României în promovarea, în capitalele europene, a aspirațiilor noastre de euro-integrare. Am simțit această implicare atunci când am obținut statutul de țară candidată la UE, mizăm pe sprijinul Casei Regale și în pașii următori spre aderare. Integrarea europeană este șansa noastră de a rămâne parte a lumii libere.

Am discutat cu Majestatea Sa Margareta și despre proiectele în domeniile educației, sănătății și social, susținute de Casa Regală a României, și am apreciat deschiderea Majestății Sale de a promova investițiile și consolidarea relațiilor economice bilaterale. Cred cu tărie că la aceste poduri virtuale se vor alătura podurile adevărate pe care le vom construi peste Prut, apropiind și mai mult țările și cetățenii noștri”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*