Majoritatea parlamentară a aprobat în prima lectură proiectul de lege care prevede judecarea persoanelor care se eschivează de la acțiunile organelor de drept

Deputații din majoritatea parlamentară de la Chișinău au aprobat în prima lectură proiectul care prevede posibilitatea instrumentării cauzelor penale în lipsa persoanei, dacă aceasta în mod vădit se eschivează de la acțiunile organelor de drept.

Sergiu Litvinenco: Este o lege demult așteptată. Dacă era adoptată trei ani în urmă, aveam altă situație la moment.

Am fost întrebat despre ce se va schimba dacă persoana este condamnată, dar oricum nu va reveni în țară? Mai multe lucruri. Inclusiv va fi posibilă și recunoașterea sentinței dacă persoana este și cetățean al acestui stat. Dar în primul rând vorbim totuși despre aceea că emiterea sentințelor judecătorești de condamnare constituie o premisă pentru confiscarea bunurilor furate.

Chiar dacă s-a vorbit mult despre pretinse încălcările ale drepturile omului, legea nicidecum nu atacă libertățile fundamentale. Legea atacă hoții care fug de lege.

Sub incidența aceste legi ar putea cădea fugarii Ilan Șor, Vlad Plahotniuc, Veaceaslav Platon, Constantin Botnari și alte persoane care se eschivează de la răspunderea penală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*