Mandat de arest internațional. Andronache este acuzat escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat

Fostul deputat PD, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Anticorupție a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat. Se arată în comunicatul emis pe site-ul prucuratura.md


Amintim că pe 23 septembrie 2021 Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate, au efectuat mai multe percheziții într-un episod vizând dosarul ”frauda bancară”.

În speță, procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.


În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Concomitent, Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate.


La demersul procurorilor, magistrații au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare în contumacie, cu anunțarea lui în căutare internațională. Soția și juristul acestuia sunt cercetați în libertate, având interdicția de părăsire a țării.


Acțiunile de urmărire penală continuă, iar Procuratura va informa despre evoluțiile acestora.


Notă:
Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței.

Procuratura Generală
01.10.2021

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*