Mariana Alexandru, procuroră DIICOT România va evalua performanțele lui Alexandr Stoianoglo

Mariana Alexandru, procuroră DIICOT România, a fost propusă în calitate de membră din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general. În urma deliberărilor, candidatura acesteia a fost acceptată de majoritatea membrilor în ședința de luni, 22 noiembrie curent.

Mariana Alexandru este procuroră la DIICOT România în prezent. Deține o experiență DNA și a fost acreditată anterior de Uniunea Europeană pentru a consilia Procuratura şi Centrul Naţional Anticorupţie din Moldova. Era vorba de anul 2015, când a fost și la Chișinău cu această ocazie.

Atunci, în urma analizei, Mariana Alexandru a constatat diferențe fundamentale de sistem în cadrul CNA, PA, dar și sistemul judecătoresc.

„Am constatat o diferență fundamentală de sistem, în fața instanței de judecată în special. În RM am fost suprinsă să constat că dosarele PA sunt fixate printr-un act departamental, un ordin al Procurorului General, un act inferior care poate fi oricând modificat. Însă procurorul poate să-și schimbe părerea peste noapte. Vă imaginați ce consecințe negative poate genera un cadru legislativ realizat în această manieră?!”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*