Marina Tauber a fost exclusă din turul DOI de la Bălți. CEC a decis cu 6 voturi pentru și 2 împotriva excluderii a candidatei Partidului ȘOR

Marina Tauber a fost exclusă din cursa electorală al turului doi pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Tauber este acuzată că a fraudat alegerile electorale prin servirea cu hrană alimentară alegătorii în sumă de 152.000 lei. Pentru excluderea candidatei Marina Tauber au votat pentru 6 membri și împotrivă 2 membri ai Comisiei Electorale Centrale.
Marina Tauber a câștigat primul tur cu 47,93% voturi din sufragii, pe locul doi aflându-se actualul primar-interimar Nicolai Grigorișin cu 20,93% voturi.

„Folosirea în turul I a resurselor financiare nedeclarate de cel puțin 34.260 de lei, care depășește plafonul maxim stabilit de CEC. Se solicită Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Marina Tauber”, a declarat Pavel Postică.

Se constată depășirea plafonului permis de CEC cu minim 9 000 de lei. În aceste conditii, sanctiunile pentru încălcări trebuie să fie descurajante și penalizate. Ţinând cont de practica judiciară în alte cazuri şi luând în considerare că deja au fost averstismente, se atestă aplicarea sancţiunii sub forma de anulare a înregistrării în cursă”, a declarat Postică.

„Da, într-adevăr am livrat prânzuri la destinația Dumbrava Albă. Noi primim comenzi pe viber. Eu nu am avut contact cu nicio persoană, încasările le primea administratorul. Noi nu am avut niciun contract. În urma verificărilor de la poliție, au fost arătate toate bonurile de casă și în jur de 152.000 de lei am primit.” A declarat Victor Căldare, directorul departamentului de catering a SRL-ului.

„În perioada 25 octombrie – 21 noiembrie, un serviciu de catering a prestat servicii de alimentare pentru simpatizanții Șor care au asigurat activități electorale de agitație, în susținerea Marinei Tauber. Serviciile de catering livrau mâncare după un meniu bine stabilit. Achitarea se efectua în numerar. Sumele cheltuite sunt în mărime de 152.000 de lei”, a explicat Pavel Postică, vicepreședintele CEC. 

Pune LIKE / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*