Marina Tauber de la libertate în arest la domiciliu, după o noapte petrecută în fața Procuraturii Generale

După o noapte petrecută în fața Procuraturii Generale, deputata Partidului Șor, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile, cu restricțiile respective.

În urma ședinței ce a avut loc la Curtea de Apel Chișinău în privința Marinei Tauber, s-au hotărât următoarele:

Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău, a admis recursul declarat de procurori împotriva încheierii de înlocuire a măsurii preventive aplicate învinuitei Tauber Marina.

În rezultatul admiterii, învinuitei i-a fost aplicată măsura preventivă arestarea la domiciliu pentru un termen de 30 zile cu impunerea restricțiilor respective.

Tot astăzi, procurorii au înaintat 19 recursuri împotriva încheierilor emise de Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana, la 22 octombrie 2022, în privința persoanelor reținute în cadrul aceleiași cauze penale.

Asta după ce pe data de 22 octombrie 2022, Judecătoria Chișinău, cu sediul la Ciocana a examinat 22 demersuri înaintate de procurori privind aplicarea măsurii preventive „arestarea preventivă”, în privința tuturor persoanelor implicate în schema de acceptare a finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul examinării, în privința a 5 persoane învinuite a fost aplicată măsura preventivă „arestarea preventivă”, iar în privința a 17 persoane învinuite, instanța a aplicat măsura preventivă „arestarea la domiciliu”.

În termenul prevăzut de lege, procurorii vor decide asupra exercitării căilor de atac.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*