Ministra de Interne, Ala Revenco a găsit clanuri, contrabandă cu droguri, țigări, dosare fabricate. Licitații trucate de milioane

Ministra de Interne, Ala Revenco a dezvăluit ce a găsit timp de trei luni la minister, polițiștii și superiorii lor (nu toți) se ocupă cu traficul de droguri, țigări, șantaj, fabricarea dosarelor, licitații trucate de milioane de lei, clanuri mafiote, acești din urmă opunând și rezistență, declarațiile au fost făcut în cadrul emisiunii În Profunzime de la ProTV Chișinău.

Am descoperit o echipă cu mare potențial, specialiști competenți care doresc să muncească dar care din varii motive au fost trecuți pe silențios (nr. sub tăcere), nu li sa permis sau au fost șantajați și au fost determinați să plece.

Am găsit grupe de interese care acum conduc cu multe procese interne și deloc în interes public, în interesul privat. Am descoperit un sistem amorf care muncește mai degrabă din inerție pentru că nu avem astăzi documente de politici care să ghideze activitatea tuturor specialiștilor, categoriilor de specialiști din ministerul Afacerilor Interne. Este un domeniu foarte vast, sunt peste 17.000 de specialiști care merg în stradă, merg la muncă în fiecare zi, pompieri, salvatori, polițiști de frontieră, ofițeri de investigație.

Accentul primar este curățenia, eliminarea factorilor toxici, eliminarea practicilor nocive. Am oprit o serie de licitații dubioase. Auditul intern care a fost desfășurat la indicația mea a scos în vileag foarte multe scheme frauduloase și multe scheme care favorizează o serie de firme.

Dea lungul anilor o serie de companii, firme, agenții au devenit de ale casei. Sunt acum o serie de anchete în desfășurare, sunt achiziții care vizează o serie de construcție și sunt multe, de zeci de milioane, achiziții de sisteme informaționale și alte produse din domeniul tehnologiilor informaționale, sunt echipamente mai mari mai mici. Pot să vă zic că anual ajungeau zeci de milioane în buzunarul cuiva și prețul plătit de către cetățean, prețul din bugetul de stat era mult mai mare de cât cel real care putea fi achitat. Aceasta economie ratată care foarte frumos a definit-o curtea de conturi este exact banul care poate optimiza resursele interne.

Serviciul de Protecţie Internă şi Securitate a desfăşurat peste 160 de anchete interne în raport cu angajaţii MAI şi sunt vizaţi prin prisma posibilelor acte de corupţie, abuz în serviciu. Unele sunt în desfăşurare, altele au rezultate, fiind vorba de concedieri. Până acum am semnat peste 40 de cereri de demisie, oameni care au plecat din sistem.

Aceste 40 de plecări vizează conducători de prim rang, şefi de inspectorate. Eu le-am spus clar că integritatea este unul dintre cele 3 principii de care mă conduc și vreau să lucrăm pe curat, iar cei care nu împărtăşesc această viziune, vor pleca. Când am început să dispunem anchete, controale și verificări cum este gestionată activitate de investigație, înregistrare a sesizărilor, plângerilor, a început şi rezistenţa. Unii merg pe calea pe care ei o numesc mai ușoară, îmi aduc cereri de demisie.

Acest sistem de-a lungul anilor a fost transformat într-o bâtă, a fost exploatat și polițistul, salvatorul, polițistul de frontieră pentru a servi intereselor anumitor clanuri. În momentul în care începem să intervenim unii pleacă înțelegând că noi nu ne vom opri. Eu nu sunt intimidată de toate presiunile care există acum, alții încearcă să opună rezistență și atunci multiplică falsuri, fabule, dosare, istorii născocite pentru a face această presiune.

Sunt grupări din cadrul ministerului care operează ca o piramidă, în care fie că se favorizează anumite coridoare pentru contrabandă cu bunuri, droguri, țigări sau sunt folosiți pentru a fabrica dosare și a șantaja pe cei care vor mai degrabă să pună capăt unor astfel de ilegalități.

Atunci acest polițist care este unul priceput și vrea să servească scopului public, scopului de siguranță a cetățeanului este pur și simplu șantajat, manipulat, presat să plece din sistem.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*