Moldova a cumpărat gaz din Europa la un preț mediu de 994 de dolari pentru o mie de metri cubi. În total, 17 milioane de dolari ne-a costat gazul din surse alternative

Moldova a cumpărat gaz din surse alternative la un preț mediu de 994 de dolari pentru o mie de metri cubi. În total, 17 milioane de dolari ne-a costat gazul din surse alternative. Despre aceasta a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Scrie Publika.md

Potrivit hotărârii de Guvern, bugetul total pentru aceste achiziții a fost de 1,7 miliarde de lei. 

Reamintim că, în timp ce Guvernul Republicii Moldova se afla în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung și în condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, compania de stat Energocom a lansat câteva runde de licitații privind achiziționarea gazelor naturale din surse alternative. 

Republica Moldova a efectuat prima achiziție de gaz natural din surse alternative pe data de 25 octombrie, de la compania poloneză PGNiG. Ulterior distribuitorul a cumpărat alte cantități de gaze de la alte companii europene, precum și de la compania ucraineană Natfogaz.

În total, Moldova a achiziționat  5 milioane de metri cubi de gaz din surse alternative, fără a fi cunoscute la cel moment detalii legate de preț.

Achiziționarea acestor cantități de gaze naturale din surse alternative a fost necesară pentru a echilibra volumul și a menține conductele funcționale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*