Moldova a transmis cea de-a doua parte a Chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană

Prim-ministra Natalia Gavrilița a transmis Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, cea de-a doua parte a Chestionarului cu 300 de capitole completate, Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană.

Natalia Gavrilița: Astăzi, la evenimentul de inaugurare a noului sediu al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, am înmânat Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, cea de-a doua parte a chestionarului Comisiei Europene pentru obținerea statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. Sunt 33 de capitole și peste 1800 de întrebări la care s-a muncit colectiv pentru a aduce Europa la noi acasă. Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au contribuit la formularea răspunsurilor, pentru efortul depus și dedicație.

Republica Moldova a primit pe data de 11 martie chestionarul pentru obținerea statului de candidat la Uniunea Europeană. Chestionarul conține două părți, prima parte a fost completată apoi transmisă pe data de 22 aprilie. În perioada 24-26 iunie Comisia Europeană va oferi un răspuns și recomandări cu privire la statul de candidat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*