Moldova caz unic și prima în topul țărilor europene conduse de femei. Politica progresistă a președintei Maia Sandu și Natalia Gavrilița

Publica The Print a publicat un articol în care prezintă țările care sunt conduse de femei. Președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița fac parte din lista femeilor care se află la conducerea țării sale. 13 din 45 de țări europene sunt conduse de femei, fiind cel mai mare număr de femei care dețin funcția de președinte de țară sau de prim-ministră până în prezent. Acest lucru a fost evident la cel de-al doilea summit India-Nordic organizat în luna la mai, la Copenhaga, unde Prim-ministrul Narendra Modi și premierul norvegian Jonas Gahr Store au fost singurii bărbați dintr-un grup de șase șefi de stat.

Alegerea femeilor în calitate de lideri se datorează a două exemple relevante Margaret Thatcher, care a fost prim-ministru al Regatului Unit timp de 11 ani și, mai recent, a Germaniei Angela Merkel, care a demisionat din funcția de cancelar timp de 16 ani.

Femeile care dețin cele mai înalte funcții de conducere sunt în Moldova, Estonia, Franța, Grecia, Ungaria, Islanda, Kosovo, Lituania și Serbia. Un caz rar este Republica Moldova unde prime două funcții cheie de stat sunt conduse de femei, fiind vorba de președinta Maia Sandu și prim-ministra Natalia Gavrilița. Alegerea femeilor ca lideri ai țării se datorează aducerii bunăstării, politicii progresiste, gândire diferită despre politică și reprezentare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*