Moldova va construi o linie de Cale Ferată europeană care să conecteze Odesa-Chișinău-Iași și în final întreagă UE

În Moldova va fi construită o nouă linie de cale ferată de model european, care se va conecta cu ecartamentul European din România. Construcția acestei linii ferate este ideea Moldovei prin care să conecteze și Odesa, Ucraina de România și Europa, Pentru implementarea acestui proiect firesc și așteptat de mult timp de basarabeni va fi inițiat un studiu de fezabilitate pentru a afla costul și termenii realizării. Despre acest proiect măreț a anunțat Secretarul de stat din cadrul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță.

În urma discuțiilor pe care le-am avut cu colegii din Ucraina și colegii noștri de la București am inițiat un memorandum de înțelegere în ceea ce privește construcția unei conexiuni feroviare dintre Odesa-Chișinău-Iași pe ecartament de tip european. Noi facem primii pași în această idee și ea este susținut și deschidere majoră din parte colegilor din Ucraina și România.

Dacă este să discutăm despre interconexiune feroviară pe ecartamentul de tip european, noi la moment suntem în elaborarea memorandumului de înțelegere. Urmează să fie realizat un studiu de fezabilitate care o să ne permită să vedem care sunt termenii pentru realizarea acestui proiect.

În cadrul ministerului se lucrează destul de serios la această idee, este o idee care a venit din partea noastră, ea a fost susținut și mergem pe ideea ca acum să obținem pas cu pas finanțarea pentru studiu de fezabilitate care be va arăta termenii de realizare.

Acesta este viitorul pe care noi ca stat ne l-am angajat și urmează să-l implementăm. Conexiunea pe cale feroviară cu România reprezintă într-adevăr o prioritate, aceste ecartament de mult ori a constituit un impediment. Trebuie să rezolvăm această situație și în continuare o să facem pași concreți pentru realizarea acestui proiect. A precizat Mircea Păscăluță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*