VIDEO! Moscova întocmește liste cu ucraineni „care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în urma unei ocupații militare”, potrivit unei scrisori adresată șefului ONU

Statele Unite au informat Națiunile Unite că dețin informații credibile care arată că Moscova întocmește liste cu ucraineni „care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în urma unei ocupații militare”, potrivit unei scrisori adresată șefului ONU pentru drepturile omului, obținută de The Washington Post, duminică noaptea.

Scrisoarea susține că planificarea post-invazie a Moscovei ar implica tortură, dispariții forțate și „suferință umană larg răspândită”. Nu descrie natura inteligenței care stă la baza evaluării sale.

Noul avertisment vine după ce administrația Biden, pe fondul săptămânilor de speculații cu privire la intențiile președintelui Vladimir Putin în Ucraina, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că liderul rus a decis să lanseze o invazie .

„Aș dori să vă aduc atenției informații tulburătoare, obținute recent de Statele Unite, care indică faptul că sunt planificate încălcări și abuzuri ale drepturilor omului ca urmare a unei noi invazii”, a spus scrisoarea, scrisă de Bathsheba Crocker, ambasadorul SUA la Națiunile Unite și alte organizații internaționale de la Geneva.

„Aceste acte, care în operațiunile ruse trecute au inclus crime țintite, răpiri/dispariții forțate, detenții nedrepte și folosirea torturii, i-ar viza probabil pe cei care se opun acțiunilor rusești”, se spune în scrisoarea adresată Michelle Bachelet, Înaltul Comisar al ONU. pentru drepturile omului .

Crocker spune că țintele armatei ruse ar include dizidenții ruși și belarusi aflați în exil în Ucraina, jurnaliști și activiști anticorupție și „populații vulnerabile, cum ar fi minoritățile religioase și etnice și persoanele LGBTQI+”.

„Mai exact, avem informații credibile care indică faptul că forțele ruse creează liste cu ucraineni identificați care urmează să fie uciși sau trimiși în lagăre în urma unei ocupații militare”, se spune în scrisoare, adăugând că administrația Biden deține și informații care indică faptul că forțele ruse ar putea folosi „letal”. măsuri” pentru a supune protestele pașnice sau alte „exerciții pașnice de rezistență percepută din partea populațiilor civile”.

Scrisoarea a fost transmisă duminică seara biroului ONU pentru drepturile omului, OHCHR, din Elveția.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Kremlinul a negat că intenționează să invadeze Ucraina și a acuzat Statele Unite și guvernele occidentale că difuzează dezinformări pentru a destabiliza regiunea.

Rusia a strâns aproximativ 150.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina în timp ce a cerut Statelor Unite să ofere garanții că Ucraina nu va deveni niciodată membru NATO, o solicitare pe care Washington a refuzat-o.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*