Motivele de ce nu a funcționat Facebook, Instargram și WhatsApp. Datele personale au fost compromise?

Facebook a căzut din cauza modificărilor de configurație pe routerele principale care coordonează traficul de internet ceea ce a dus la întreruperea serviciilor facebook.

Pentru toți oamenii și întreprinderile din întreaga lume care depind de noi, ne pare rău pentru neplăcerile cauzate de întreruperea de astăzi pe platformele noastre. Am lucrat cât de mult am putut pentru a restabili accesul, iar sistemele noastre sunt acum din nou puse în funcțiune. Cauza principală a acestei întreruperi a afectat, de asemenea, multe dintre instrumentele și sistemele interne pe care le folosim în operațiunile noastre de zi cu zi, complicând încercările noastre de a diagnostica și rezolva rapid problema. Au scris Facebook.

Echipele noastre de ingineri au aflat că modificările de configurație pe routerele principale care coordonează traficul de rețea între centrele noastre de date au cauzat probleme care au întrerupt această comunicare. Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă asupra modului în care comunică centrele noastre de date, întrerupând serviciile noastre.

Serviciile noastre sunt din nou online și lucrăm activ pentru a le readuce pe deplin la operațiuni regulate. Vrem să clarificăm în acest moment că credem că cauza principală a acestei întreruperi a fost o modificare defectuoasă a configurației. De asemenea, nu avem dovezi că datele utilizatorilor au fost compromise ca urmare a acestei perioade de nefuncționare.

Oamenii și întreprinderile din întreaga lume se bazează pe noi în fiecare zi pentru a rămâne conectați. Înțelegem impactul pe care îl au aceste întreruperi asupra vieții oamenilor și responsabilitatea noastră de a ține oamenii informați cu privire la întreruperile serviciilor noastre. Ne cerem scuze tuturor celor afectați și lucrăm pentru a înțelege mai multe despre ceea ce s-a întâmplat astăzi, astfel încât să putem continua să facem infrastructura mai rezistentă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*