Mult așteptata linie Elizabeth va fi inaugurată la sfârșitul acestei luni, mai devreme decât anticipaseră mulți navetiști dornici.

Crossrail din Londra are în sfârșit data deschiderii. Mult așteptata linie Elizabeth va sosi la sfârșitul acestei luni, mai devreme decât anticipaseră mulți navetiști dornici.

Îl vom vedea în acțiune de la ora 6:30, marți, 24 mai, ceea ce înseamnă că marea dezvăluire este la doar trei săptămâni. Din acel moment, toate serviciile TfL Rail vor fi renumite ca „Elizabeth line” și trei secțiuni separate vor funcționa inițial.

Există totuși câteva capturi. Pentru început, trenurile nu vor circula duminica (cu excepția zilei de 5 iunie pentru Queen’s Platinum Jubilee) și nici nu vor opri în stația Bond Street din centrul Londrei . Data deschiderii este, de asemenea, supusă aprobării finale din partea autorității de reglementare feroviară, ORR, deși este foarte probabil că aceasta va fi primită, deoarece multe dintre noile active ale liniei au fost deja aprobate.

Trenurile de pe linia Elizabeth circulă în prezent pe serviciile TfL Rail (Imagine: Facundo Arrizabalaga/MyLondon)

Trenurile vor circula la fiecare cinci minute pe noua secțiune din centrul Londrei între orele 6:30 și 23:00, de luni până sâmbătă. Toate gările vor avea personal în timpul orelor de serviciu, iar toate stațiile dintre Paddington și Woolwich sunt complet fără pași de la tren la stradă.

TfL încă nu a dezvăluit detalii despre vreo ceremonie oficială de deschidere, cu speculații că Regina ar putea fi primul pasager oficial , deoarece linia (planuită inițial să fie numită „Crossrail”) a fost numită după ea în urma unui anunț din partea fostului primar al Londrei, Boris Johnson. în 2016. Linia Elizabeth nu este totuși o linie de metrou, cu CEO-ul Crossrail, Mark Wild, spunând pentru MyLondon: „Lucru care trebuie să vă gândiți despre linia Elizabeth este că nu este o linie de metrou. S-ar putea numi „o linie”, dar este de fapt un nou mod de transport – un pic ca și dvs. aveți RER în Paris sau S-Bahn în München. Trenurile mari de la Heathrow, de la Reading, vor intra direct în tunel, prin zona centrală și vor ieși de cealaltă parte spre Shenfield. Nu a existat așa ceva în Marea Britanie; în din lume, este una dintre cele mai complexe și mai mari căi ferate digitale.”

Andy Byford, comisarul TfL, a declarat: „Sunt încântat că putem anunța acum o dată pentru deschiderea liniei Elizabeth în mai. Folosim aceste ultime câteva săptămâni pentru a continua să creștem fiabilitatea pe calea ferată și să pregătim linia Elizabeth pentru a primi clienții. Ziua deschiderii este programată să fie un moment cu adevărat istoric pentru capitală și Marea Britanie și așteptăm cu nerăbdare să prezentăm un plus pur și simplu uimitor la rețeaua noastră.”

Serviciul de lansare a liniei Elizabeth
Serviciul de lansare pe linia Elizabeth (Imagine: TfL)

Proiectul urma să fie deschis în decembrie 2018, dar a fost amânat de numeroase eșecuri . Factura finală este de așteptat să fie de aproximativ 19 miliarde de lire sterline, dar linia este de așteptat să ajute la stimularea redresării economice a Londrei post-Covid, precum și să ofere venituri suplimentare pentru TfL, care se confruntă cu perspectiva unui deficit de finanțare de 1,9 miliarde de lire sterline, ceea ce înseamnă că ar putea avea pentru a reduce până la nouă la sută din serviciile de metrou și cu 19 la sută din autobuze pentru a alcătui cărțile.

Vor fi aduse modificări la 14 rute de autobuz pentru a îmbunătăți legăturile cu stațiile de pe linia Elizabeth din estul și sud-estul Londrei, unde mulți pasageri vor folosi autobuzele pentru a ajunge la și dinspre stații. Modificările vor intra în vigoare de sâmbătă 14 și sâmbătă 21 mai. Aceasta include noua rută 304, care va funcționa între stațiile Manor Park și Custom House începând cu 21 mai.

MyLondon va acoperi în detaliu deschiderea liniei înainte de deschiderea publică. Puteți arunca o privire asupra călătoriei noastre în culise între Paddington și Canary Wharf , plus vizitele noastre în culise ale stațiilor Custom House și Farringdon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*