Natalia Gavrilița a felicitat-o pe Roberta Metsola, noua președintă a Parlamentului European.

Prim-ministra, Natalia Gavrilița a felicitat-o pe Roberta Metsola cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte a Parlamentului European.

Felicitări prietenii mele Roberta Metsola care a fost ales președinte al @Europarl_EN. Sunt sigură că energia, viziunea și dragostea dumneavoastră pentru Europa vor beneficia de relația și cooperarea puternică dintre Republica Moldova și UE. A scris Natalia GAVRILIȚA în mesajul de felicitare.

Roberta Metsola: Sunt copleșită de responsabilitatea care mi-a fost încredințată astăzi în calitate de președinte al Parlamentului European. Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru sprijinul acordat și colegilor candidați Alice Bah Kuhnke. Puteți conta pe mine pentru a reprezenta valorile europene pe care Casa noastră le reprezintă.

Care este rolul președintelui Parlamentului European?

Președintele Parlamentului European este ales pentru un mandat reînnoibil de doi ani și jumătate, adică jumătate din mandatul unui parlament.

Președintele conduce activitățile Parlamentului și prezidează ședințele plenare ale Parlamentului. Președintele reprezintă Parlamentul European la nivel internațional și în relațiile sale cu celelalte instituții ale UE.

Înainte de fiecare reuniune a Consiliului European, președintele Parlamentului European se adresează liderilor UE pentru a prezenta punctul de vedere al Parlamentului și preocupările sale cu privire la punctele de pe ordinea de zi și la alte subiecte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*