Natalia Gavrilița: Ce ține de piața metalelor uzate, includerea Moldovei pe o lista neagră din cauza activității unei întreprinderi din stânga Nistrului este un precedent extrem de periculos pe care nu îl putem accepta

Prim-ministra Natalia Gavrilița a informat despre implicarea Guvernului în protejarea drepturilor omului pe malul stâng al Nistrului și nu va accepta includerea R. Moldova în lista neagră a UE din cauza unei companii de procesarea metalului din stânga Nistrului care este implicată în spălare de bani.

Natalia Gavrilița: Acuzația că Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare.

În ceea ce ține de piața metalelor uzate, includerea Moldovei pe o lista neagră din cauza activității unei întreprinderi din stânga Nistrului este un precedent extrem de periculos pe care nu îl putem accepta.

Decizia UE vine pe fundalul unor intenții de a atrage investiții în piața metalurgică din Moldova care ar sparge monopolul uzinei de la Rîbnița în utilizarea metalelor colectate pe teritoriul Republicii Moldova, fapt care descurajează aceste investiții.

Deciziile referitor la importul metalelor vor fi adoptate de autoritățile Republicii Moldova pentru fiecare întreprindere în parte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*