Natalia Gavrilița: Guvernul este preocupat pentru a ușura povara oamenilor la achitarea facturilor

Ministerul Muncii și Protecției Sociale în comun cu Ministerul Finanțelor vor analiza situația privind posibilitatea creșterii tarifelor gazelor naturale și impactul asupra consumatorului dar și fondul alocat pentu compensații și va înainta propuneri de îmbunătățire a sistemului de compensație. A declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale va continua monitorizarea informație și va informa membrii Comisiei Situații Excepționale despre evoluția situației.

Menționez că în situația menționată pe piața gazelor naturale Guvernul este preocupat în continuare de identificarea soluțiilor pentru a ușura povara oamenilor la achitarea facturilor. În contextul creșterilor prețurilor este important să ținem minte că avem o economie de piață și guvernul nu poate influența direct nivelul prețurilor.

Ceea ce poate face guvernul poate este creșterea nivelului de trai al populației și majorarea de susținere pentru persoanele vulnerabile astfel să fim alături de persoanele social cu venituri mici în aceste timpuri grele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*