Natalia Gavrilița! Guvernul respectă dreptul la proteste, dar nu înseamnă că trebuie organizatorii și protestatarii să pună în pericol viața celorlalți. Poliția va interveni în limitele legii

Șefa Guvernului de la Chișinău, Natalia Gavrilița a venit cu un comunicat de presă referitor la evacuarea protestarilor conduși de echipa Șor. Reamintim ca Poliția a ridicat și evacuat toate corturile protestatarilor amplasate pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, acțiunea a avut loc după expirarea timpului de proteste în zilele libere pe drumurile publice.

Guvernul Republicii Moldova respectă dreptul fiecărei persoane din țara noastră la libera exprimare.

Dreptul de a protesta nu înseamnă însă dreptul de a pune viața și sănătatea celorlalți în pericol – fie prin recurgerea la materiale interzise (precum cele pirotehnice), fie prin blocarea la nesfârșit a unor artere pe care le folosesc oamenii în drum spre serviciu sau școală, sau ambulanțele care trebuie să transporte de urgență persoane la spital. De aceea, instituțiile statului vor interveni profesionist, așa cum au făcut-o ieri, în limitele prevăzute de lege, pentru a ne asigura că asemenea manifestații se desfășoară într-un cadru civilizat, fără a genera instabilitate și haos. Iar cei care vor dori să transforme o formă legitimă de exercitare a unui drept fundamental într-o acțiune de destabilizare vor fi sancționați, în strictă conformitate cu legea.

De la începutul războiului din Ucraina, Guvernul Republicii Moldova a lucrat pentru a asigura stabilitatea și securitatea țării noastre. Încercările de destabilizare, pe care le vedem în ultima perioadă, sunt făcute de gruparea pentru hoție și război, care se teme de pușcărie și e gata să dea foc la țară pentru a-și salva pielea. Noi nu luăm lecții de viață de la infractorii din cauza cărora Moldova e săracă, vulnerabilă și total dependentă energetic. Nu vom permite destabilizarea situației din țară, dezbinarea societății și promovarea urii. Dimpotrivă, vom continua să menținem pacea și stabilitatea, să fim alături de oameni și agenții economici în perioada de criză și să punem Republica Moldova pe un făgaș de creștere și dezvoltare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*