Natalia Gavrilița! Guvernul va negocia un acord privind conversia Permiselor de Conducere în Anglia

Prim-ministra Natalia Gavrilița se află într-o vizită de lucru în Marea Britanie unde sa întâlnit cu subsecretara de stat parlamentar de vecinitate cu UE și SUA, au discutat despre lansarea negocierilor și semnarea acordului de cooperare în sectorul protecției sociale și schimbarea permiselor de conducere moldovenește în cele britanice.

În discuțiile cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA, mi-am exprimat deschiderea de a valorifica la maxim prevederile Acordului strategic de parteneriat, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea Britanie, semnat la sfârșitul anului 2020.

În acest context, am reiterat interesul Guvernului pentru lansarea negocierilor cu partea britanică de a semna un acord comun de cooperare în sectorul protecției sociale, așa cum prevede Acordul sus menționat, dar și un acord privind conversia permiselor de circulație rutieră.

Asistența oferită de Regatul Unit a constituit un alt subiect pe agenda discuțiilor. I-am mulțumit părții britanice pentru asistența oferită în domeniul bunei guvernări, combaterii corupției, și reformei justiției. Proiectele implementate cu implicarea organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și experților naționali și internaționali asigură suportul pentru reformele autentice în combaterea corupției sistemice.

Anterior un grup de moldoveni stabiliți în Regatul Unit au lansat o petiție prin care cerea guvernului britanic să adopte o legea prin care să ofere posibilitatea schimbării permisului de conducere eliberat de autoritățile moldovenește în permisul de conducere eliberat de autoritățile britanice.

Pune Like / Distribuie Știrea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*