Natalia Gavrilița la Cimișlia: Vor fi transferate către bugetele locale 512 mii lei pentru facturile la energia termică și gaz pentru grădinițe, școli și spitale.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu autoritățile publice locale din Cimișlia, în cadrul întâlnirii au discutat despre rectificare bugetului național, direcționarea a 512 mii lei spre achitarea facturilor la energia termică și gaz pentru grădinițe, școli și spitale.

Natalia Gavrilița: Astăzi la întâlnirea cu autoritățile publice locale din Cimișlia și reprezentanții Guvernului în teritoriu, am discutat cele mai stringente probleme ale locuitorilor din raionul Cimișlia, soluțiile pentru depășirea acestora, dar și acțiunile întreprinse recent de autorități pentru a sprijini diferite categorii sociale.Am menționat că, în pofida crizelor care au lovit țara noastră în ultima perioadă, o prioritate rămâne asigurarea bunăstării cetățenilor, investițiile în localități și susținerea mediului de afaceri.

În acest sens, am vorbit despre rectificările făcute la bugetul public național, evidențiind și majorarea, cu peste 900 de milioane de lei, a transferurilor către bugetele locale, dintre care 521 mii de lei vor fi direcționați spre achitarea facturilor la energia termică și gaz pentru grădinițe, școli și spitale. De asemenea, a fost suplinit cu 21 de milioane de lei bugetul Fondului ecologic național pentru proiectele ce țin de apă și canalizare.

Am vorbit și despre importanța intensificării conlucrării între autoritățile publice centrale și cele locale, pentru a asigura un răspuns mai rapid la problemele cetățenilor. Am menționat că examinăm și oportunitatea implementării unor mecanisme de bugetare multianuală pentru proiecte de investiții capitale. Banii trebuie să fie reorientați spre necesitățile oamenilor și de asta trebuie să lucrăm în echipă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*