Natalia Gavrilita! R. Moldova a împrumutat 590,6 milioane de dolari de la FMI, pentru consolidarea administrării bugetar-fiscale, ceea ce ar impulsiona creșterea rapidă și durabilă a veniturilor Republicii Moldova.

Primi-ministra, Natalia Gavrilița a anunțat despre împrumutul a 590,6 milioane de dolari care au drept scop fortificarea statului de drept, lupta anticorupție și consolidarea administrării bugetar-fiscale, ceea ce ar impulsiona creșterea rapidă și durabilă a veniturilor Republicii Moldova.

Țin să vă aduc la cunoștință că Republica Moldova a obținut accesul la asistența financiară în valoare de circa 590,6 milioane de dolari din partea FMI Cererea Republicii Moldova privind programul de reforme economice post Covid-19 a fost aprobată luni, 20 decembrie, de Consiliul de directori executivi ai Fondului Monetar Internațional (FMI). Programul va fi finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă(EFF).

În baza deciziei aprobate ieri, FMI urmează să deburseze Republicii Moldova aproximativ 84,4 milioane dolari. Plățile totale preconizate în cadrul mecanismelor ECF și EFF pe o perioadă de 40 de luni se va ridica la aproximativ 590,6 milioane dolari. În perioada următoare, Guvernul va trebui să implementeze politici capabile să atenueze impactul pandemiei și să impulsioneze dezvoltarea economică.

Noul program este orientat spre susținerea redresării post Covid-19, abordarea nevoilor stringente de dezvoltare și consolidarea cadrelor instituționale ale Republicii Moldova. Astfel, reformele structurale prevăzute în condițiile Acordului vor avea drept scop fortificarea statului de drept, lupta anticorupție și consolidarea administrării bugetar-fiscale, ceea ce ar impulsiona creșterearapidă și durabilă a veniturilor Republicii Moldova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*