Natalia Gavrilița: R. Moldova are nevoie de o revizuire urgentă a politicii energetice existente și de investiții semnificative pentru diversificarea surselor

Prim-ministra Natalia Gavrilița a participat masa rotundă organizată la Berlin de Fundația Konrad Adenauer, în cadrul întâlnirii au discutat despre revizuire urgentă a politicii energetice existente și de investiții semnificative pentru diversificarea surselor, gestionarea crizei refugiaților, creșterea prețurilor.

Natalia Gavrilița: Am participat la masa rotundă organizată la Berlin de Fundația Konrad Adenauer (KAS). Am apreciat înalt contribuția KAS la consolidarea democrației, dezvoltarea instituțiilor statului și a societății civile din Republica Moldova, menționând că în pofida instabilității regionale, țara noastră rămâne ferm angajată în procesul de integrare europeană.

Am menționat că în contextul războiului din Ucraina, în prezent, eforturile autorităților de la Chișinău sunt orientate spre gestionarea crizei refugiaților, care este o provocare fără precedent pentru Republica Moldova. Avem nevoie în continuare de mecanisme de ajutor rapide și flexibile, inclusiv sub formă de sprijin bugetar suplimentar și granturi pentru a menține stabilitatea politică, economică și socială.

Am vorbit despre consecințele conflictului militar asupra mai multor domenii importante, referindu-mă la întreruperea lanțurilor de aprovizionare, amenințările hibride și, mai ales, creșterea prețurilor. În mod special, am a accentuat criza din sectorul energetic, subliniind că Republica Moldova are nevoie de o revizuire urgentă a politicii energetice existente și de investiții semnificative pentru diversificarea surselor.

O Moldovă rezistentă reprezintă nu numai o contribuție la o Europă rezistentă, ci și la rezistența Ucrainei – țara care are cel mai mult nevoie de sprijinul și solidaritatea noastră.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*