Natalia Gavrilița: Salariu minim v-a crește cu 900 lei, mai exact de la 2200 la 3100 lei. Creșterea prețurilor a dus și la venituri foarte mari în agricultură în acest an

Prim-ministra, Natalia Gavrilița a anunțat că din 2022, salariu minim în sectorul bugetar v-a crește cu 900 lei, mai exact de la 2200 la 3200 lei, salariu mediu v-a crește cu 400 lei. Cc. Declarațiile au fost făcute la Radio Europa Liberă Moldova,


În primul rând în acest buget este acoperită creșterea pensiilor până la 2000 lei pentru cei cu stagiul complet de cotizare. Sunt aceste compensații pentru perioada rece anului și acoperirea creșterii tarifului la gazele naturale și energia termică. Această aduce cheltuielile de protecție socială cu mai mult de 6 miliarde lei în plus față de anul 2021.

Continuam cu acest obiectiv de creștere a veniturilor populației și venim cu creșterea salariilor în sectorul bugetar. În primul rând creștem salariu minim de la 2200 le la 3100 lei și creștem cu 100 lei valoare de referință pentru majoritatea angajaților din sistemul bugetar ceea ce va crește salariu mediu pentru cei cu valoarea de referință 1700, de la 6900 lei la 7300 lei aproximativ.

Avem anumite categorii care vor crește salariile un pic mai mult, sunt categorii care poate nu au fost ajutate mai mult în trecut și există mai multe decalaje. De exemplu în domeniu educației cadrele care asistă persoanele cu dizabilități, asistenți în domeniul învățământului, pentru șoferi creștem un pic mai mult salariu și pentru anumite categorii corectăm anumite greșeli.

Creșterea prețurilor a dus și la venituri foarte mari în agricultură în acest an. Este un an deosebit pentru agricultorii moldoveni. Am avut un an roditor în Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*