Natalia Gavrilița va merge la Berlin la un eveniment special pentru R. Moldova, unde se va discuta despre securitatea energetic, cibernetică

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu delegația de eurodeputați condusă de Natjalie Loiseau, în cadrul discuțiilor au fost abordat subiectele care vizează agenda europeană a Republicii Moldova, impactul războiului din Ucraina asupra țării noastre, criza refugiaților.
Săptămâna viitoare șefa guvernului va merge la Berlin pentru a participa la evenimentul organizat de Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei împreună cu România și Franța cu scopul acestuia fiind asigurarea securității energetice, cibernetice, securizarea spațiului informațional și lupta cu știrile false.

Am avut astăzi o întrevedere cu delegația de eurodeputați, condusă de vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri externe Urmas Paet (Renew Europe) şi preşedinta Subcomisiei pentru securitate şi apărare, Nathalie Loiseau. Discuțiile s-au axat pe agenda europeană a țării noastre, situația actuală din regiune și eforturile autorităților de la Chișinău în atenuarea impactului războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova.

M-am referit la obiectivele setate de Guvern pentru a face față consecințelor conflictului armat și a gestiona cu succes criza refugiaților, care a pus o presiune puternică asupra resurselor țării noastre. Pentru a identifica noi mecanisme prin care partenerii externi pot susține Republica Moldova, voi merge, săptămâna viitoare, la Berlin, unde se va desfășura un eveniment axat pe situația din Moldova, organizat de MAE al Germaniei, împreună cu Franța și România. Am vorbit, de asemenea, despre importanța consolidării securității energetice a Republicii Moldova, asigurarea securității cibernetice, dar și securizarea spațiului comunicațional, pentru prevenirea răspândirii știrilor false. Apreciez sprijinul constant al țărilor membre UE, oferit pentru depășirea crizei și redresarea economiei naționale, țara noastră rămânând ferm atașată proceselor de integrarea europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*