Nu ai vaccin, nu primești loc în CĂMIN?! Studenții de la medicină ”obligați” să prezinte Certificatul de vaccinare sau testul PCR negativ

Pe 31 august 2021 studenții de la Universitate de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” li se vor oferi locurile în cămine, dar nu cum a fost în anii precedenți. Anul acesta pentru a primi un loc în cămin trebuie să fie vaccinași anti Covid-19 sau să prezente un test PCR negativ. Ceea ce este ilegal.

Conform avocatului poporului obligarea vaccinării este ilegală și neconstituțională, inclusiv demiterea angajaților.

Procesul de cazare a studenților Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” este în plină desfășurare.
Astăzi și mâine, în intervalul orar 09:00- 17:00, studenții care au primit și au achitat bonul de cazare, se prezintă la căminul indicat în mesajul din mail (pentru studenții anului I) sau conform repartizării din SIMU (pentru studenții anilor II-VI).Pentru cazare este necesar ca studenții să prezinte:

1. Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 SAU testul PCR negativ efectuat în intervalul a 72 h SAU testul la anticorpi, valabil 90 zile.

2. Confirmarea achitării bonului.

3. Copia buletinului de identitate.

Rugăm studenții și însoțitorii să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului, menținând distanța socială și purtând mască de protecție

ATENȚIE!
Dat fiind că în ultima perioadă în spațiul public au apărut semnale privind avertizarea unor angajați cu riscul concedierii, în cazul refuzului vaccinării anti Covid, Avocatul Poporului precizează că la etapa actuală  nici un angajat din țara noastră  nu poate fi eliberat din funcție pe acest motiv.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*