NYPOST: Maia Sandu, mica președinte a Moldovei în vârstă de 50 de ani, rămâne neînfricată ca întotdeauna. Demonstrațiile de stradă asupra prețurilor la energie, alimentate de agitația rusă, amenință să destabilizeze cea mai săracă țară din Europa

NYPOST a inclus-o pe Președinta Maia Sandu, alături de Ursula von der Leyen, Annalena Baerbock – ministru de externe al Germaniei, Sanna Marin – Prim-ministra finlandeză, Kaja Kallas – Prim-ministra estoniană, în categoria femeilor luptătoare cu tirania, criza economică, războiul din Ucraina cu care se confruntă omenirea în anul 2022.

Maia Sandu, mica președinte al Moldovei în vârstă de 50 de ani, rămâne neînfricat ca întotdeauna. Demonstrațiile de stradă asupra prețurilor la energie alimentate de agitația rusă amenință să destabilizeze cea mai săracă țară din Europa. Sub conducerea lui Sandu, Moldova a acceptat un număr mare de refugiați și a rămas ferm pro-occidentală. Acest lucru, în ciuda faptului că nu are practic forțe armate și este dependent 100% de gazul rusesc .

Rusia ocupă din 1992 parțial Moldova, în zona numită Transnistria. Maia Sandu Sandu spune : „Războiul nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei ne arată clar prețul libertății”.

NYPOST precizează despre faptul că Maia Sandu a candidat pe o platformă de reformă și anticorupție și a câștigat în ciuda campaniilor vicioase de dezinformare ale Rusiei împotriva ei. 

Annalena Baerbock este (prima femeie) ministru de externe al Germaniei, face parte din Partidul Verzilor, la început a fost împotriva livrărilor de arme pentru Ucraina. Câteva luni mai târziu și-a schimbat viziunea și a devenit prima politiciană germană care a recunoscut că Germania a greșit total în raport cu Rusia, iar acum conduce platforma prin care cere furnizare de arme Ucrainei.

Creștin-democrata germană Ursula von der Leyen este prima femei președinte a Comisiei a Uniunii Europene, în 2015 a refuzat și s-a opus cererii de livrare a armelor de apărare a Ucrainei, în 2022 și-a schimbat viziune, în special după ce a vizitat localitățile Bucea, Irpin.

Ursula: ”Acesta este un război împotriva energiei noastre, un război al economiei noastre, un război al valorilor noastre și un război al viitorului nostru

Mai târziu a recunoscut că liderii Uniunii Europene trebuie să-i asculte pe cei acre îl cunosc pe Vladimir Putin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*