Oficial! Voronin va merge la Dodon să începă negocierile pentru a merge împreună în alegeri

La 6 mai 2021, a avut loc o ședință a Comitetului Executiv Politic al Comitetului Central PCRM pe tema „Despre participarea PCRM la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021”.

Pe baza rezultatelor lucrării, a fost adoptată o Rezoluție.

DECIZIE a Comitetului Executiv Politic al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova
din 6 mai 2021

privind participarea PCRM la alegerile
parlamentare ale Republicii Moldova din 11 iulie 2021.

După audierea și discutarea informațiilor secretarului Comitetului Central PCRM, tovarăș. Reidman Oleg Moiseevich „În cadrul consultărilor cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021” Comitetul Executiv Politic constată că, în situația politică actuală din țară, există amenințări reale a forțelor unioniste de dreapta care au venit la putere ca urmare a alegerilor parlamentare anticipate, care pun în pericol independența și suveranitatea Moldovei, statalitatea țării.

PCRM și conducerea partidului rămân pe aceleași poziții în evaluarea activităților PSRM și a președintelui său I.N.

Cu toate acestea, nu putem decât să subestimăm riscurile pentru Moldova asociate cu viitoarele alegeri anticipate ale Parlamentului Republicii Moldova.

Comitetul Executiv Politic al Comitetului Central PCRM DECIDE:

1. Să instruiască președintele camaradului PCRM Voronin V.N. și secretarii Comitetului Central PCRM să continue consultările cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea unui bloc electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare, luând în considerare interesele PCRM în campania electorală.

2. Secretar al comisului Comitetului Central PCRM Reidman O.M. pregătește documente pentru crearea unui bloc electoral cu PSRM în urma consultărilor.

3. Secretar al camaradului Comitetului Central PCRM Starysh K.G. pregătiți pentru Plenul Comitetului Central o poziție motivată a Comitetului Executiv al Comitetului Central PCRM cu privire la crearea unui bloc electoral cu PSRM.

4. După finalizarea consultărilor cu reprezentanții PSRM, ridicați problema participării PCRM la alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Președintele PCRM,
Vladimir VoroninAnterior Vladimir Voronin a declarat că Igor Dodon este un trădător și nu va face nici o coaliție cu el și PSRM.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*