Orașul Kiev ar putea fi noul Stalingrad al Rusiei unde Vladimir va pierde războiul

Bătălia pentru capitala Ucrainei Kiev ar putea fi noul Stalingrad al Rusiei, a declarat un parlamentar ucrainean, Sviatoslav Yurah.

El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 cum capitala Ucrainei s-a confruntat peste noapte cu un atac fulger de rachete și luptele sunt în desfășurare la periferia orașului. Kievul este supus atacurilor constante de către ocupanții ruși, coloana de tancuri de circa 64 de km s-a dispersat în două, ascunzându-se prin păduri pentru a se pregăti de asediere.

Dar el avertizează că Rusia ar trebui să se pregătească pentru pierderi grele în cazul în care avansează asupra orașului.

„Este un oraș uriaș de milioane și dacă rușii vor încerca să intre, vor avea o luptă destul de grea – acesta va fi Stalingradul lor dacă vor să o facă așa”, a declarat parlamentarul, referindu-se la cea mai sângeroasă bătălie al celui de al doilea război mondial, în care au pierit aproximativ 1,1 milioane de militari sovietici și 800.000 de militari naziști germani și români.

Bătălia din 1942-1943 a fost un punct de cotitură, oprind avansul nazist în Rusia. Bătălia este considerată cea mai sângeroasă și mai mare bătălie din istoria omenirii. Bătălia a fost marcată de neglijare și brutalitate față de populația civilă.

„Nimeni nu se va preda – cu siguranță vă pot garanta asta”, a precizat el.

El spune că a coordonat aducerea de provizii, inclusiv saci de nisip, precum și a vorbit cu diferite unități ale armatei pentru a conduce lupta viitoare „eficient”.

Orașul rămâne în punctul de reper al trupelor ruse gata să lanseze un atac asupra capitalei ucrainene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*