×

Orchestra Lăutarii nu a cântat de 5 ani în PMAN. Refuză să cânte pentru partidele Pro Ruse. Primăria Chișinău nu-i invită la evenimentele naționale

Orchestra Lăutarii nu a cântat de 5 ani în PMAN. Refuză să cânte pentru partidele Pro Ruse. Primăria Chișinău nu-i invită la evenimentele naționale

Corneliu Botgros a declarat într-un interviu că Orchestra LĂUTARII nu cântă în spectacolele organizate în campania electorală, precizând că evită parțial să cânte în această perioadă. A evitat să cânte pentru un partid care promova politică pro rusă.

Corneliu Botgros: Niciodată. Nu vreau. Nici nu-mi convine. Nu-mi trebuie banii voștri.

Pentru mine partidele pro europene sunt partide înfrățite, au aceeași doctrină, merge toți spre Europa.

”Idee este că în Moldova, chestia asta este politizată, inclusiv și muzicanții, orchestrele, interpreții, artiștii au fost politizați. Pentru că așa stau lucrurile în Moldova, orice este politizat, orice post, orice director de butic… și ăla îi politizat. Așa funcționează statul ăsta… ”

Pe când în România, un artist face trei programe pentru trei partide diferite, pe el nu-l interesează, și a plecat. Că în spate e cutare partid, de stânga, de dreapta, el habar nu are. La noi nu funcționează asta, imediat ești taxat: aaa, tu ești muzicantul lui ăla, tu ești artistul partidului cutare. De asta noi evităm campaniile electorale și ultimii ani, chiar nu am mai cântat, am avut oferte dar mai bine am spus că nu, mai bine stăm în banca noastră.”

Nu pot să vin cu presupuneri, fără probe și așa mai departe, de asta o să încerc să nu mă exprim… Dar, probabil este ceva la mijloc, nu pot să vă spun de ce… cinci ani nu am cântat în Piața Marii Adunări Naționale. Cinci ani nu am cântat. Nu am primit invitație. Hramul orașului, Limba noastră, din ce știu aceste sărbători sunt organizate și finanțate de primăria orașului Chișinău. Ei au direcția cultura lor, orchestrele lor, au o grămada colective angajate și probabil că nu au nevoie de orchestra Lăutarii.

Orchestra Lăutarii face parte din Ministerul Culturii.

Teoretic vorbind, noi (Orchestra Lăutarii) trebuia să căutăm pe 27 august, de Ziua Independenții, dar în acești ani, nici atunci nu am nimerit la această sărbătoare, a fost o situație ciudată, dar am trecut și peste asta.

Un comentariu

comments user
Maria Slobozian

Corect și adevărat! Bravo lor, au și așa destule aprecieri.Lăutarii sunt Lăutarii, punct…

Publică comentariul