Pacienții de la Institutul Oncologic nu vor mai fi nevoiți să aștepte luni în șir până a începe tratamentul

Institutul Oncologic din R. Moldova este renumit în țara noastră pentru corupție, neglijență, rânduri infernale și pacienți obosiți, cu moralul la pământ.

Tot mai multe postări apar în care oamenii sunt nemulțumiți de serviciile oferite în această instituție. Ani la rând, nu s-a investit nimic în modernizarea sistemului de sănătate pentru a ajunge una de forță. Institutul Oncologic nu are un tomograf, RMN și nici mamografe performante proprii. Abia anul acesta, instituția a fost dotată cu un aparat modern de radioterapie pentru tratament. Bolnavii așteaptă luni în șir pentru a face o cură de tratament. Este un lucru tragic și rușinos pentru sistemul nostru de sănătate.

Ala Nemerenco: Am pregătit la minister un plan foarte serios de modernizare a Institutului Oncologic. Am identificat deja toate resursele financiare necesare. Două mamografe digitale foarte moderne cu tomosinteză și soft au fost recent procurate – unul pentru IO Chișinău și altul pentru SC Bălți și care urmează să fie instalate acum vara. Pentru alte echipamente din lista de mai sus începem procedurile de procurări. Trebuie să ne mișcam repede pentru ca nici un pacient să nu mai fie nevoit să aștepte. Deoarece procedurile de licitație durează, am decis pentru această perioadă CNAM să contracteze suplimentar peste 2000 de investigații de înaltă performanță, precum tomografie și imagistică prin rezonanță magnetică, pentru inițierea cât mai urgentă a tratamentelor. Valoarea totală a contractelor este de circa 4,8 milioane de lei.

Biletele de trimitere pentru aceste investigații sunt eliberate de medicii specialiști de profil din cadrul Centrului Consultativ Diagnostic al Institutului Oncologic (Policlinica Oncologică).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*