Parlamentul European cere liderilor europeni să acorde statul de țară candidat la Uniunea Europeană a Republicii Moldova

Parlamentul European a adoptat astăzi o declarație comună în care cer liderilor ai statelor membre europene și Consiliului European să acorde statutul de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova în cadrul reuniunii a Consiliului European, care va avea loc în perioada 23 – 24 iunie.

„Uniunea Europeană trebuie să dea dovadă de curaj, hotărâre și viziune în contextul actual al unui război brutal de agresiune împotriva vecinului nostru european”, se arată în declarație de Adoptată de Parlamentul European.

Siegfried Mureșan: Parlamentul European este principalul susținător al parcursului european al Ucrainei și Republicii Moldova. Noi, Parlamentul European, am adoptat la 1 martie o rezoluție în care îi oferim Ucrainei o perspectivă europeană. Tot noi am adoptat la data de 5 mai, cu largă majoritate, o rezoluție, negociată de mine, prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Republicii Moldova.

Mureșan a precizat că a venit timpul ca toate instituțiile europene să își arate clar susținerea parcursului european a celor trei țări, prin acordarea statului de candidat la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, Ucraina și Georgia.

Parlamentul European a înțeles că Republica Moldova este la fel de importantă pentru Uniunea Europeană ca Ucraina. A conchis Mureșan.

Conde.md reamintește că președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în perioada 8-9 mai la Bruxelles, în Parlamentul European a ținut un discurs emoționat despre parcursul european al Chișinăului și a cerut acordarea statului de țară candidat la Uniunea Europeană a Republicii Moldova. Tot la Bruxelles s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni pe care i-a convins să susțină Moldova în parcursul european, apoi pe 9 mai a mers la Paris, unde s-a întâlnit cu președintele Franței, Emmanuel Macron pentru a obține susținerea în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*