PAS consolidează victoria în alegerile locale din Republica Moldova: 310 primari și 3000 de consilieri pentru Echipa Europa

PAS consolidează victoria în alegerile locale din Republica Moldova: 310 primari și 3000 de consilieri pentru Echipa Europa

PAS consolidează victoria în alegerile locale din Republica Moldova, a învins în 66 de localități, inclusiv în orașul Călărași.

Republica Moldova, 20 noiembrie 2023 – Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a consolidat victoria în alegerile locale din Republica Moldova, obținând 310 primări și 3000 de consilieri locali după cele două tururi de scrutin desfășurate pe 19 noiembrie 2023.

În turul doi, PAS a reușit să câștige încă 66 de primării, consolidându-și astfel poziția în numeroase localități din țară. Rezultatele au fost anunțate într-o declarație a președintelui PAS, Igor Grosu, care a mulțumit susținătorilor și voluntarilor pentru eforturile depuse în campanie.

În declarația sa, Igor Grosu a spus: „Le mulțumesc tuturor echipelor noastre, tuturor voluntarilor pentru efortul imens depus în campanie. Fiecare poartă la care am bătut, fiecare om cu care am discutat, fiecare ziar distribuit înseamnă o muncă de echipă esențială. Este mult de lucru! Le doresc succes și spor la muncă tuturor primarilor și consilierilor care au câștigat în alegerile locale. Să lucrăm împreună pentru ca toți moldovenii să aibă condiții mai bune de trai acasă. Mergem înainte spre Moldova europeană!”

După primul tur de alegeri, PAS a obținut 244 de primării, iar candidații partidului au fost aleși în funcția de primar. În turul doi, au luptat 153 de candidați pentru fotoliul de primar, iar după numărarea buletinelor, au fost aleși 66. Astfel, în total, PAS a obținut 310 primări, consolidându-și poziția ca un actor major în guvernarea locală din Republica Moldova.

Partajează acest conținut:

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *