Permisele de conducere eliberate de autoritățile R. Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu omologarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu

Permisele de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova și Germaniei vor putea fi recunoscute reciproc pe teritoriul ambelor state, cu omologarea examenului teoretic, urmând ca examenul practic să fie susținut în mod obligatoriu. Se arată într-un comunicat de presă, pe site-ul oficial al Guvernului Republicii Moldova.

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi a fost aprobată inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre  Republica Moldova și Republica Federală Germania privind conversiunea permiselor de conducere.

Inițiativa a fost lansată de partea germană, în urma multiplelor solicitări ale cetățenilor moldoveni privind recunoașterea permiselor de conducere naționale ale Republicii Moldova pe teritoriul Germaniei. 

Menționăm că permisele de conducere auto vor putea fi convertite doar pentru cetățenii moldoveni sau germani care au reședință pe teritoriul celeilalte țări.

Permise de conducere by ZUGO

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*