Permisul de Conducere moldovenesc va fi recunoscut în mai multe țări europene

Astăzi 23 martie, executivul Republicii Moldova a aprobat o hotărâre de Guvern la propunerea Agenției Servicii Publice, modificarea legislației curente care oferă perspectiva de recunoaștere a permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova de către alte țări. Anterior Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut într-uniri cu omologii săi și miniștri de externe din Italia, Marea Britanie, Germania, unde au agreat ca în viitorul apropiat să fie recunoscute permisele moldovenești, inclusiv conversia. Recunoașterea permiselor va fi posibil după semnarea recunoașterii între guvernul Republicii Moldova și a altor state din Uniunea Europeană după ce vor cădea la un acord.

Modificările operate în procedura de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce și alinierea acestora la standardele europene va face posibilă semnarea acordurilor de conversiune a permiselor de conducere moldovenești dintre Republica Moldova și alte state.

Prevederile acordurilor de conversiune și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere vor oferi cetățenilor Republicii Moldova, stabiliți permanent sau provizoriu în alte țări, un șir de beneficii cum ar fi: scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la conversiunea permiselor de conducere, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă.

Diaspora Republicii Moldova a cerut de mai multe ori autorităților să demareze discuții pentru începerea procedurilor de recunoașterea permiselor de conducere eliberate de autoritățile moldovenești cu statele membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, CSI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*