Peste 84.000 lire sterline nedeclarate, depistate asupra unui șofer de autocar la postul vamal Leușeni

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) conduc urmărirea penală într-o schemă de contrabandă cu peste 84 000 de lire sterline, demascată la postul vamal Leușeni, în dimineața zilei de marți, 23 noiembrie 2021.

Potrivit materialelor dosarului, investigat, sub conducerea PCCOCS, de către ofițerii Serviciului Vamal, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse ocazionale „Marea Britanie-Republica Moldova”, în baza unor informații operative oferite de Serviciul de Informații și Securitate.

Bărbatul este cetățean al Republicii Moldova, originar din Chișinău și are vârsta de 47 de ani. Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate.

Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în Republica Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor.După cercetarea capturii de bani, oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac cifrează peste 84.000 lire sterline.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale (400.000 lei).

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului. În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.

Notă: Potrivit legii, suspectul este considerat nevinovat, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*