VIDEO! Petro Poroșenko: Trăiască Moldova! Dacă Rusia va fi slăbită, asta va ajuta ca Moldova sa reintegreze Transnistria

Jurnalistul Andrei Captarenco de la TV8 a reușit să ia o reacție la cald de la fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko despre starea țării vecine și problema regiunii din stânga Nistrului, așa zisa ”Transnistria” care este ocupată din 1992 oficial de Rusia, sub pretextul menținerii păcii.
Petro Poroșenko a declarat că Republica Moldova știe ce înseamnă să fie ocupată de Federația Rusă, iar cheia pentru locuitorii Republicii Moldova este solidaritatea cu Ucraina și Uniunea Europeană. Dacă Rusia va pierde războiul din Ucraina, Moldova va fi în siguranță și va putea să-și integreze teritoriul din stânga râului Nistrului.

„Ideea mea este următoarea: Voi știți ce înseamnă a fi ocupați, voi știți ce înseamnă state despărțite și această situație de solidaritate cu Ucraina, solidaritate cu UE este cheia pentru poporul moldovean. Dacă Ucraina va fi puternică și va face în continuare presiune asupra Rusiei ca să plece de pe teritoriul Ucrainei, dacă Rusia va fi slăbită, asta va ajuta ca Moldova sa reintegreze Transnistria”. Trăiască Moldova! A declarat Poroșenko.

Fostul președinte Petro Poroșenko a refuzat să vorbească în limba rusă, acceptând să vorbească în limba ucraineană sau engleză, a precizat că înțelege limba română și a acceptat să-i fie puse întrebările în limba română, apoi a răspuns în limba engleză. La final a venit cu un mesaj de solidaritate pentru basarabeni: Trăiască Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*